вторник, 26 февраля 2013 г.

Еще одна из причин почему в февральских платежках за январь 2013 года получилась такая цифра за отопление

О.Мазурчак роз’яснив, чому у лютневих квитанціях за опалення збільшено суми платежів

КИЇВ. 26 лютого. УНН. Мешканці 1 186 будинків у лютому отримали квитанції зі значним збільшенням оплати за централізоване опалення. Перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак роз’яснив причини, чому так сталося, та запевнив, що ніякого збільшення тарифів останнім часом не відбувалося. Про це УНН повідомили у прес-службі КМДА.

“Ми провели розслідування щодо кожного випадку збільшення нарахувань за опалення (а це стосується в основному тих будинків, які обладнані засобами обліку теплової енергії) і виявили декілька головних причин. Зазвичай житлові організації знімають показники лічильників 24-25 числа,проте перед новорічними святами вони зняли їх раніше —18-20 числа,відповідно в січні оплату за опалення виставили за 25 днів грудня, а уже в лютому — за 35-38 днів:за частину грудня та січень. Тому і виник такий стрибок в оплаті у 484 будинках столиці, проте упродовж наступних місяців ситуація стабілізується”, — сказав Олександр Мазурчак.

Крім того, у січні було на шість градусів холодніше, ніж у грудні, що викликало збільшення показників лічильників за гігакалоріями.

Також у Печерському районі у низці будинків було виявлено несправність засобів обліку теплової енергії і “Київенерго” нарахувало споживачам некоректну (більшу) суму, хоча є домовленість з енергопостачальною компанією, що у разі несправності лічильників нарахування здійснюється за середніми показниками попереднього року. “Київенерго” має зробити відповідні перерахунки цим споживачам.

Ще у деяких будинках були встановлені будинкові лічильники і мешканці в перший місяць відчули підвищення суми за опалення, адже до цього вони сплачували за послугу рівними частинами упродовж усього року. Відтепер вони розраховуватимуться за обігрів власних домівок лише протягом опалювального періоду і економитимуть при цьому 30-40%.

Нагадаємо, у разі встановлення будинкових засобів обліку теплової енергії споживач сплачує послуги згідно з їхніми показниками пропорційно опалювальній площі квартири. У вказаних будинках на розмір плати впливає кількість спожитої теплової енергії у відповідному місяці та тариф за 1 Гкал теплової енергії.

Джерело: http://www.unn.com.ua/uk/news/1190404-o-mazurchak-rozyasniv-chomu-u-lyutnevikh-kvitantsiyakh-za-opalennya-zbilsheno-sumi-platezhiv

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Примечание. Отправлять комментарии могут только участники этого блога.