среда, 23 января 2013 г.

Отношения между жильцами дома и "ПУЭЦ" - комментарий юриста

Разъяснение эксперта по правовым вопросам юридической компании ООО «Актин» Милявского Евгения Викторовича, 050 516 65 92:

"Практика и анализ многочисленных публикаций журналистов и горожан на блогах и в комментариях показывает, что оплачивать счета темных лошадок вроде  ООО«ПУЭЦ» не следует. Темной лошадкой "ПУЭЦ" слывет потому, что на самом деле не имеет сколь-нибудь серьезного отношения к коммунальной деятельности, это всего лишь посредник, приспособление для снятия пенки с денежных потоков, а, по своим повадкам, инструмент своеобразного отраслевого рэкета.
С точки зрения здравого смысла  не следует позволять мошенникам набивать себе карманы за Ваш счет. За это нет ни одного довода. 

В самом деле, давайте рассмотрим, какие возможности причинить неприятности жильцам дома существуют у "ПУЭЦ", в случае если он окажется без своей привычной халявы?


Принципиально никаких. 

Оставить жилой комплекс без коммунальных услуг "ПУЭЦ" не может. Ст.16 Закона Украины «О жилищно-коммунальных услугах»  устанавливает необходимость соблюдения бесперебойности поставок услуг.  К тому же, "ПУЭЦ" не имеет прямого отношения к оказанию услуг - он посредник, а  ОСББ имеет полное право заключить прямые договоры с поставщиками услуг т.к. создано на основании коллективного решения совладельцев дома (энергогенерирующими, водо- и газо- снабжающими компаниями). 

Кроме того, в отсутствие договора, заключенного между жильцами и "ПУЭЦ", последний не может взимать плату, превышающую его затраты (которые он, как посредник практически не несет) на оказание коммунальных услуг. Т.к. хотя потребление услуг происходит, но отношения между "ПУЭЦ" и жильцами не установлены. При этом, жилец может и не подписывать договор без предварительного согласования тарифов.

"ПУЭЦ" может попытаться все же обратиться с иском к жильцам. Судебная система позволяет сделать это и без достаточных оснований. В этом случае всем, кто неожиданно для себя стал ответчиком, следует сообщить об этом в ОСББ, которое примет участие в суде и позаботится о том, чтобы снабдить каждого конкретного жильца необходимыми для защиты документами и информацией."

5 комментариев:

  1. Абсолютно правильне грамотне роз'яснення. Особисто наголошую, що ОСББ, яке створене самими ж співвласниками будинку, як юридична особа буде стояти на боці власників квартир і всіляко їм допомагатиме в боротьбі за їх права.
    Керуючий.

    ОтветитьУдалить
  2. В серпні 2012 року, не інформуючи власників квартир нашого будинку, без конкурсу, без пропозиції про створення ОСББ, Правління ПАТ «КХ «Київміськбуд» передає від свого ДП «Екос» наш житловий комплекс за адресою: просп. Правди, 19а новоствореній (створена після ухваленого рішення про передачу) експлуатуючій організації ТОВ «Перший український експертний центр» (реєстрація від 27.09.2012р., ЄДРПОУ 36844047), копії витягу з протоколу засідання – додається).
    На той час - будинку 5 років, протягом яких жодних ремонтів не проводилося, бо новобудова не потребувала. Але, як виявилося, на рахунку будинку кошти відсутні – відсутні будь-які накопичення за 5 років для проведення необхідних ремонтів в подальшому.

    Невідомо також – кому передано квартири для господарських потреб, яких згідно з розпорядженням Київської міської державної адміністрації від 25.05.2007р. №617, від 29.03.2006р. №577, в будинку №19А має бути сукупною площею близько 279 кв. м. – тобто 4 службові квартири. (Бо відповідно до розпорядження - за виділення земельної ділянки під забудову в Києві при будівництві житла усіма забудовниками виконуються інвестиційні зобов`язання щодо соціальної та інфраструктурної сфер. Після завершення будівництва забудовником здійснюється передача житлових площ для надання службового житла працівникам, зайнятим обслуговуванням і експлуатацією житлового фонду – у жилих будинках, які передаються на баланс експлуатуючих організацій міського господарства, – у розмірі 2%, по інших жилих будинках –1% або розмір площі визначається на договірних засадах між забудовником і експлуатуючою організацією.) Ці 4 квартири в будинку №19А по проспекту Правди у м. Києві побудовані за рахунок коштів інвесторів-фізичних та юридичних осіб, які вклали власні кошти в побудову особистого житла в даному будинку або нежитлових приміщень та мають використовуватись виключно для забезпечення діяльності з обслуговування будинку, проте невідомі особи, що представлялися посередниками з продажу нерухомості з’являлися в будинку та проводили дії спрямовані на незаконне відчуження службового житла (здійснювали демонстрацію квартир потенційним покупцям, пропонували їх придбання). До грудня 2013 року залишалося 2 з 4 квартир для господарських потреб, до сьогодні – жодної.

    Такі дії з боку ПАТ ХК «Київмісьбуд», ДП «Екос», ТОВ «ПУЕЦ» спричинили шквал невдоволення з боку власників квартир і нежитлових приміщень. Мешканці відмовилися підписувати договори на обслуговування з приватною компанією - ТОВ «ПУЕЦ», а ініціативною групою було розпочато процес створення ОСББ. В березні 2013 року з метою захисту інтересів мешканців будинку та захисту їх спільного загального майна, з метою забезпечення якісного і своєчасного обслуговування житлового комплексу на установчих зборах було створено ОСББ «СОНЦЕ ПРАВДИ» за адресою: м. Київ, проспект Правди, 19а. (протокол установчих зборів – додається).
    На наступних загальних зборах, у квітні 2013 року, було вирішено прийняти житловий комплекс на баланс ОСББ «СОНЦЕ ПРАВДИ».


    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. расскажи как вы кинули обслугу на деньги.самые честные осбБЕШНИКИ.Хочешь правды-будь сам честным.((

      Удалить
  3. Протягом року і двох місяців ТОВ «Перший український експертний центр» не усувало зауваження/дефекти/недоліки щодо технічного стану будинку і не відновило/ не надало повний пакет документації на будинок і прибудинкову територію (протоколи засідань сумісної комісії щодо передачі житлового комплексу – додаються).
    Не змогли ми досі з`ясувати і де ділися в момент передачі накопичення за 5 років з часу введення будинку в експлуатацію на ремонтні потреби, і де квартири для господарського користування. Також не задоволені наші запити щодо цільового використання сплачених мешканцями ТОВ «ПУЕЦ» коштів за утримання будинку в період з 1.10.12р. по 1.07.14р.та щодо проведення поточних ремонтів, щодо документів на право землекористування земельною ділянкою, щодо отриманих коштів від використання технічних приміщень та місць загального користування (оренда, інші послуги).
    Не виконання своїх прямих обов`язків та постійне ігнорування Правилами утримання жилих будинків та прибудинкових територій (затверджені наказом Держжитлокомунгоспу України від 17.05.2005 за №76), призвело до ще більшого погіршення стану будинку, почастішанню аварійних викликів та наростанню невдоволення мешканців.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. К сожалению, Вы не оставили свои контакты ... Давайте объединяться! У нас похожие проблемы и они еще не решены. Мы судимся с "ПУЭЦ" за служебную квартиру. До сих пор они еще пытаются судится с жильцами, что они не платили "ПУЭЦ" в переходной период и т.д. Мы можем объединить усилия ... напишите мне - tzabula@yandex.ru

      Удалить

Примечание. Отправлять комментарии могут только участники этого блога.